Ik wil mijn voertuig importeren vanuit Amerika

Ik wil mijn voertuig importeren vanuit Amerika

Vanaf € 1.549 + eventuele kosten voor het transport naar Nederland

Altijd inbegrepen:

  • Typegoedkeuring
  • Nederlandse registratie & recyclingbijdrage
  • Verzorgen van BPM aangifte
  • Stalling op beveiligd terrein
  • Updates gedurende het gehele proces
  • Luxe kentekenplaten

Contactformulier

Vraag of opmerking
Mijn gegevens

Mijn gegevens

Contactvoorkeur

Kenteken voertuig

Uit welk land komt het voertuig?

Heeft u het voertuig al in bezit?

Neemt u het voertuig mee als verhuisgoed?

Wilt u dat wij het transport verzorgen?

URL / link naar het voertuig

Als u overweegt een auto te importeren, kan VDS Auto Import u daarbij helpen. Wij zijn gespecialiseerd in het importeren van auto's uit Amerika, en onze deskundige en ervaren specialisten zorgen voor een vlot proces.

We bieden een breed scala aan diensten, waaronder BPM-berekening, kentekenregistratie en transport. Bovendien zijn we trots op onze snelle en betrouwbare service, zodat u snel achter het stuur van uw geïmporteerde auto kunt zitten. Door een nauwe samenwerking met erkende transporteurs en de verschillende keuringsinstanties kunnen wij u de beste prijzen en kwaliteit garanderen.

Bij VDS Auto Import kunt u rekenen op een uitstekende service en expertise op het gebied van het importeren van auto's uit Amerika. Neem contact met ons op en ontdek hoe wij u kunnen helpen bij het importeren van uw droomauto.

👍🏽
2023-02-02
De hele import ervaring van mijn Jeep Grand Cherokee was een prettige samenwerking, met goede communicatie gedurende de maanden voorafgaand aan het eigenlijke transport van de auto vanuit de USA naar Nederland. Snelle reactie op communicatie en goed advies over wat wel en niet mogelijk is. VDS zorgt voor het transport, de import en aanpassing van de auto naar EC standards. Prima service en ervaring met VDS.

— Clemens van der Werf

Stappenplan importeren vanuit Amerika

Staat u op het punt om een voertuig uit Amerika te kopen of heeft u dat al reeds gedaan? Via onderstaande stappen geven wij een inkijkje in het import-proces bij VDS Auto Import.

Aankoop

Het importeren begint natuurlijk met de zoektocht naar uw droomauto, -motor of camper. In vele gevallen worden deze voertuigen online gekocht via Amerikaanse veilingsites, maar ook via autobedrijven. Op voorhand kunt u vrijblijvend contact opnemen met ons om de bpm en overige bijkomende kosten te bespreken.

TIP: Vraag op voorhand een CARFAX rapport aan van het voertuig voor een volledige voertuighistorie!

Belastingen

Als u een auto vanuit een land buiten de EU importeert, dan is deze meestal belast met invoerrechten, btw en BPM. De hoogte van deze importbelastingen kan invloed hebben op de beslissing om een auto wel of niet te importeren.

Invoerrechten en btw

De invoerrechten voor personenauto's bedragen 10% van de som van het aankoopbedrag plus de transportkosten. De btw bedraagt 21% over de som van het aankoopbedrag plus de transportkosten en de invoerrechten.

BPM

De hoogte van het te betalen BPM-bedrag wordt onder andere bepaald door de CO2-uitstoot, de leeftijd en de marktwaarde van het voertuig en kan op diverse manieren berekend worden. Bij VDS Auto Import bieden wij altijd de methode aan die het laagste BPM-bedrag heeft.

Transport

Het transport bij het importeren vanuit Amerika bestaat in veel gevallen uit het binnenlands transport (transport van de plek van aankoop naar de haven) en de verscheping naar Nederland. Zowel het binnenlands transport als de verscheping, tot aan de voordeur, kunnen wij verzorgen. Voor het actuele tarief adviseren wij u een vrijblijvende offerte aan te vragen.

Ombouw

Naast de technische controle kunnen wij de benodigde technische aanpassingen in onze professionele werkplaats verzorgen. Denk hierbij aan de juiste verlichting, (afneembare) trekhaak, alarmsysteem voor de verzekering en navigatiesystemen. In onze gespecialiseerde werkplaats doen wij dit dagelijks.

Keuring

De keuring van een non-EU voertuig die na 1998 op kenteken is gezet, bestaat uit twee fases. Allereerst wordt het voertuig voorzien van een individuele typegoedkeuring. Dit is een keuring die door de Duitse keuringsinstanties GTÜ wordt uitgevoerd. Nadat uw auto, motor of camper administratief en technisch is goedgekeurd, staat de Nederlandse keuring, door de RDW, op het programma. Door nauwe samenwerkingen met alle keuringsinstanties en een eigen keuringsstraat kunnen wij een vlotte afhandeling garanderen.

BPM & kenteken

Na de keuringen verzorgen wij de BPM-afhandeling met de Belastingdienst. Wanneer deze compleet is regelen wij de tenaamstelling en de kentekenregistratie van het voertuig. Zo kunt u onbezorgd op weg met uw nieuwe voertuig.

 Alle processen vinden plaats binnen onze eigen organisatie.
Alle processen vinden plaats binnen onze eigen organisatie.

Onze standaard service, altijd inbegrepen!

Transparant, zorgeloos, en altijd up-to-date. Een efficiënte importervaring, waar uw comfort onze prioriteit is.

Voertuig importeren uit de VS

Complete voertuighistorie met CARFAX

Heeft u een auto uit Amerika op het oog? Dan is het raadzaam om vooraf een CARFAX aan te vragen. Dit document bevat de volledige voertuighistorie van een voertuig en kan u behoeden voor een miskoop en verborgen verbreken. U kunt een CARFAX eenvoudig online bestellen of neem contact op met uw VDS Auto Import-specialist.

Arjan Blommestein - Senior Import Specialist

Heeft u vragen of wilt u een advies op maat?

Arjan helpt u graag verder!