Importeer uw voertuig vanuit België!

Vanaf € 635 + eventuele kosten voor het transport naar Nederland

Contactformulier

Vraag of opmerking
Mijn gegevens

Mijn gegevens

Contactvoorkeur

Kenteken voertuig

Uit welk land komt het voertuig?

Heeft u het voertuig al in bezit?

Neemt u het voertuig mee als verhuisgoed?

Wilt u dat wij het transport verzorgen?

URL / link naar het voertuig

VDS Auto Import is uw betrouwbare partner voor het importeren van auto's uit België naar Nederland.

Onze uitgebreide importdiensten omvatten alles wat u nodig heeft, vanaf de aanschaf tot het regelen van de benodigde documenten en het verkrijgen van het kenteken. Onze deskundige en ervaren professionals hebben de kennis en expertise om het importproces soepel en efficiënt te laten verlopen. Wij bieden volledige transparantie en begeleiden u bij elke stap van het proces, inclusief het berekenen van de BPM en het regelen van de keuring en het verkrijgen van het kenteken.

Wij begrijpen dat het importeren van een auto uit België een grote stap kan zijn, daarom bieden wij u de beste resultaten en de hoogste kwaliteit van dienstverlening. Onze focus ligt op het leveren van een uitstekende klantervaring en het zorgen voor een vlekkeloze importervaring.

Neem contact met ons op en ontdek hoe wij u kunnen helpen bij het importeren van uw auto uit België!

2022-09-18
Volgens afspraak de import van de auto van mijn schoonmoeder verzorgd. BPM berekening goed uitgevoerd.

— R. van der Valk

Stappenplan importeren vanuit België

Staat u op het punt om een voertuig te kopen in België of heeft u er reeds één gekocht? Via onderstaande stappen geven wij een inkijkje in het import-proces bij VDS Auto Import.

Aankoop

Het importeren begint natuurlijk met de zoektocht naar uw favoriete droomauto, -motor of camper. Hiervoor kunt u in veel gevallen een Belgische zoekmachine raadplegen. Voorbeelden van goede zoekmachines zijn autoscout24.be, autogids.be of 2dehands.be. In andere gevallen hebben klanten zich georiënteerd tijdens een bezoek of vakantie in België.

Belastingen

Als u een auto vanuit een land binnen de EU importeert, dan is deze meestal belast met BPM. Wanneer er geïmporteerd wordt binnen de EU dan is deze vrijgesteld van invoerrechten, echter dient er wel btw betaald te worden wanneer dit een nieuw voertuig betreft. De hoogte van deze importbelastingen kan invloed hebben op de beslissing om een auto wel of niet te importeren.

Invoerrechten en btw

Importeren binnen de EU zorgt ervoor dat u bent vrijgesteld van invoerrechten. De btw bedraagt 21% over de som van het aankoopbedrag. De btw geldt enkel wanneer het een nieuw voertuig betreft.

BPM

De hoogte van het te betalen BPM-bedrag wordt onder andere bepaald door de CO2-uitstoot, de leeftijd en de marktwaarde van het voertuig en kan op diverse manieren berekend worden. Bij VDS Auto Import bieden wij altijd de methode met het laagste BPM-bedrag aan.

Transport

Als u eenmaal een auto in het buitenland heeft aangeschaft, dan zijn er twee manieren waarop u het transport kunt regelen.

Professioneel transport via een erkende transporteur is in veel gevallen de beste mogelijkheid. U bespaart hiermee namelijk niet alleen veel tijd, maar u hoeft ook geen zaken zoals verzekering of tijdelijke exportkentekens te regelen. Bovendien wordt er niet onnodig gereden met de auto en is daarom deze vorm van transport voordelig te noemen. Deze meest gekozen vorm van transport kunnen wij in het geheel verzorgen. Zo bent u verzekerd van een veilig transport.

Beschikt u over een trailer waarmee u zelf de auto kunt ophalen? Dan kan dit een goede optie zijn. We zien het voertuig graag tegemoet.

Registratie

Zodra de auto naar Nederland is vervoerd, staat de keuring bij de RDW op het programma. Door nauwe samenwerking met de RDW, een eigen keuringsstraat en een eigen professionele werkplaats zijn wij in staat vlot te handelen. Ook in het geval van een afkeuring.

BPM & kenteken

Het Nederlandse kenteken kan door de RDW pas worden afgegeven nadat de BPM is afgedragen aan de Belastingdienst. Wanneer u uw voertuig importeert via VDS Auto Import dan verzorgen wij standaard de BPM-afhandeling en bieden wij u altijd de laagste BPM-rekenmethode. Zo hoeft u geen vertraging op te lopen in het import-proces. Tot slot monteren we de luxe kentekenplaten en kunt u onbezorgd de weg op.

Hoeveel wordt de BPM?

Staat u op het punt een auto te kopen in België en bent u benieuwd hoe hoog de kosten worden voor het importeren? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan via onderstaande knop en ontvang binnen een werkdag een reactie op uw aanvraag met BPM-berekening.

Hoe lang duurt het import-traject?

U wilt zo snel mogelijk de weg op kunnen in Nederland wanneer u uw voertuig gekocht heeft in het buitenland. Wij doen er alles aan om dit proces van administratieve handelingen zo vlot mogelijk te laten verlopen. Daarnaast krijgt u toegang tot uw persoonlijke online omgeving waar u de status van het import-traject altijd kan bijhouden. Wat doen wij voor u om het proces snel te laten verlopen?

  • Nauwkeurige BPM-berekening vooraf
  • Volledige RDW-keuring wordt verzorgd in onze eigen keurstraat
  • Uitgebreide servicecheck in onze eigen werkplaats
  • Levering en montage van kentekenplaten
  • Voertuig op naam zetten (tenaamstelling)

Wij rekenen ongeveer 2 tot 3 weken voor het gehele import-proces. Dit is exclusief transport.

Arjan Blommestein - Senior Import Specialist

Heeft u vragen of wilt u een advies op maat?

Arjan helpt u graag verder!